Roterende slange

Jevn og effektiv rørspyling med roterende slange. Dysen følger rørveggen og resultatet blir bedre enn ved tradisjonell spyling.

Innvendig rørspyling

Hvordan rørspylingen fungerer

Den roterende slangen får dysen til å bevege seg langs den indre diameteren av røret, noe som forbedrer rengjøringsdekningen, samtidig som den hjelper dysen med å navigere rundt trange svinger og kurver.

Når slangen roterer og trekkes gjennom røret, presses spyledysen mot rørveggen. Dette forbedrer rengjøringen sammenlignet med andre standard spylesystemer. Avhengig av hvilket trykk som benyttes fjerner dysen slam, groer eller hard scale.

Anbefalte dyser til roterende slange

Rørspyledyse med to stråler inni et rør

Standard rørspyledyse

Standard rørspyledyse kan brukes til de fleste rør. Spesielt for mindre rørdimensjoner anbefaler vi denne dysen.

Dyse med hjul som ligger inni et stålrør

Dyse med hjul

For større rørdimensjoner har vi designet en dyse med hjul. Denne dysen gir mindre slitasje på rørveggen.

Systemer som brukes for å rotere slangen

Rotohose 400

Rotohose består kun av en vannturbin som roterer slangen. Den er enkel i bruk, i og med at det ikke er noen ekstern motor for drift av rotasjon. Den kan leveres som en bærbar enhet med håndtak, montert på vogn, eller montert på liten vogn med håndtak. Rotohose 400 kan brukes til alle rør og rørlengder.

Roterende turbin til slange
Tegning av roterende slangetrommel

Rotohose Reel

Rotohose Reel er en hydraulisk dreven og roterende slangetrommel. Det unike med slangetrommel er at den – i tillegg til å spole slangen – roterer 360° ved 30 rpm. Dysen beveger seg da langs den indre diameteren til røret.

Hydraulikksystemet drives av en 17 kw dieselmotor. Tilgjengelig som skid-montert og montert på tilhenger.