ABRAJET

Vi har utviklet et system kalt Abrajet, et vannskjæresystem som kan brukes on- og offshore, under vann ned til 500-600 meter og i brannfarlige områder. Når en benytter vannskjæringsmetoden behøver en ikke å fjerne maling og oljerester før skjæring. Som kjent avgir maling og oljeprodukter miljøfarlig avfall og brann kan oppstå. Med vannskjæring er kuttet kaldt, kontrollert og har ingen miljømessige ulemper. Utstyret kan lett tilpasses trange områder hvor strålen kan fjernstyres av operatør.

Watech har utført flere oppdrag offshore blant annet for; ConocoPhilips B11 og StatoilHydro Heidrun.

Watech har utviklet et system med navn Abrajet. Det er en teknologi for overflatebehandling som er rask og effektiv, med hensyn til rustfjerning og fjerning av maling. Abrajet kan også brukes til fjerning av gammel isolasjon på ventiler / rør, samt PolyUrethan linings. Abrajet systemet er PLS styrt og forandringer og justeringer i programmet gjøres på en enkel måte i maskinens panel. Abrajet kan monteres til en robot styrt arm for nøyaktig styring. Det kan også benyttes med håndholdt høytrykkspistol med faste dyser eller med roterende dyser.

Fjerningen av rust og maling skjer ved at små mengder med abrasiver blandes i vannet og spyles ut med et trykk på 750 bar. Renhetsgraden kan variere fra kun stripping av et strøk maling til fullstendig fjerning av maling og rust ned til rent metall. Strålen har stor kraft. Det roterende dysehode har 2 dyser med en kapasitet på 30 lpm som gjør at ønsket effekt oppnås meget raskt. Dysehode kan også fås levert med 1 roterende dyse da med en kapasitet på 15 lpm.

Abrajet systemet har en utrolig kapasitet. Det har en avvirkning på 20- 40 m2/ t. Watech kan levere forskjellige anlegg oppbygget med dieselmotor eller elektromotor. I standard utførelse eller i Ex utførelse. Abrajet pistolen er basert på et to hånds grep og har elektrisk fjernstyring som kan benyttes i eksplosjonsfarlige områder.

Metoden fjerner salter, klorider, fett og lignende. Det er en miljøvennlig metode med ingen forurensing til luft. Abrajet strålen er meget støysvak i forhold til ultrahøytrykkspyling og sandblåsing. Ved 5 meters avstand er det kun målt opp til 90 desibel og ved 10 meters avstand helt ned til 84 desibel. Høytrykkstrålen uten abrasiver egner seg ypperlig til rengjøring og flushing. Fjerner løse partikler og inngrodd forurensing. Systemet kan på en effektiv måte benyttes for innvendig rengjøring i rør. Dysen monteres da på en sentrert vogn og trekkes gjennom røret ved hjelp av slangen. Dette kan gjøres manuelt eller ved en hydraulisk slangetrommel. Røret blir fullstendig rent helt til hvit metall.med roterende dyser.